Interview met Patrick Kenis

Interview met Patrick Kenis

Nadat de samenwerkingsovereenkomst Zenderen door alle partijen officieel was ondertekend, spraken we nog even apart met professor Kenis, hoogleraar Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, waarbij hij zijn licht liet schijnen over het Zorgnetwerk Zenderen.

“Er zijn de afgelopen decennia al verschillende vormen van samenwerking geweest, maar in al die vormen is er steeds één partij leidend of sturend. Dat werkt uiteindelijk averechts, aangezien er nooit volledig vertrouwen zal zijn dat die partij ook het beste voor heeft met de andere aangesloten personen of bedrijven,” aldus Patrick Kenis die de maatschappij ziet ontwikkelen en merkt dat er steeds meer netwerkorganisaties ontstaan, al is dat nog voornamelijk in het bedrijfsleven.

Uniek voor Nederland

Hij is dan ook zeer enthousiast over het Zorgnetwerk Twente, dat uniek is voor Nederland. “In de samenwerkingsovereenkomst heb ik gelezen dat er wordt uitgegaan van de sterkte van elke aangesloten partij. Ook is door het Zorgnetwerk Zenderen bepaald dat er een netwerkmanager wordt aangesteld die er voor gaat zorgen dat informatie wordt gedeeld en projecten ook daadwerkelijk zullen worden uitgevoerd. Dat is een pluspunt en noodzakelijk voor het slagen van het netwerk als geheel. Niemand moet de baas of eigenaar zijn, maar goede coördinatie en rol afstemming is essentieel. Met het voorwerk dat de initiatiefnemers van Zenderen, in samenwerking met Stichting Roset hebben gedaan, voor de oprichting van dit netwerk, lijkt Roset op dit moment ook de meeste aangewezen partij om die coördinatie op zich te nemen. Zij kunnen als onafhankelijk partner werken aan de onderlinge vertrouwensband, met als doel elke afzonderlijke organisatie er uiteindelijk beter van maken, en waarbij de patiënt of cliënt de uiteindelijke winnaar is.”

Krachtig signaal

Dat de samenwerkingsovereenkomst is bedacht door de bestuurders van de aangesloten organisaties en uiteindelijk ook door hen zelf is getekend, geeft volgens Kenis een extra krachtig signaal af: “In alle gevallen zie je dat de slagingskans van netwerken zo rond de 20% ligt. Maar omdat aan dit netwerk juist ook de bestuurders hebben gewerkt, acht ik de kans van slagen vele malen groter. Managers en bestuurders zijn namelijk mensen die de kans van slagen weten te verslaan. Zorgprofessionals kunnen in deze netwerkorganisatie hun inhoudelijke kennis en kunde beter op andere organisaties en collega zorgverleners afstemmen, zodat zij gezamenlijk de zorg kunnen verbeteren. Zolang alle betrokkenen ‘willing and able’ zijn iets van zichzelf in het netwerk te stoppen, vertrouwen hebben in elkaar en geduld hebben, ben ik er volledig van overtuigd dat het netwerk als geheel zal slagen. Dat is geen aanname, dat is bewezen wetenschap.”

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×